Sportschool vloeren

Sportschool vloeren
13 juli 2018 Fitnesstegel.nl
fitnessvloeren rubber sportschool

Bijna iedere sportschool beschikt wel over een speciale vloer die zorgt voor een adequate demping, bescherming en isolatie. Sportschool vloeren bestaan in de meeste gevallen uit rubber, dit materiaal is perfect voor deze toepassing. Als je kijkt naar de uitstekende dempende en isolerende waardes, extreme slijtvastheid en het algemene onderhoudsarme karakter is dit natuurlijk bijna logisch. Daarnaast is het materiaal makkelijk in onderhoud en in veel gevallen snel te plaatsen. Er is een wereld aan keuze aan sportschool vloermogelijkheden, hierdoor is het mogelijk een sportvloer samen te stellen die perfect past bij de specifieke toepassingen en wensen van een sportschool. Denk hieraan fitness, cardio, fysio tot aan crossfit. Voor bijna iedere specifieke sport bestaat er wel een vloeroplossing.

Functie sportschool vloeren

  • Demping contactgeluid
  • Isolering tegen optrekkende kou
  • Beschermt sporter, trainingsmaterialen en gebouw
  • Loopcomfort verhoging
  • Anti-slip oppervlak
  • Onderhoudsgemak bieden
  • Zorgen voor een geleidelijke en veilige krachtopbouw
  • Materialen en gewichten mogen niet gaan “stuiteren”
  • De algemene veiligheidssituatie in de sportomgeving verbeteren en mogelijke blessures voorkomen.

Materiaal

Sportschool vloeren bestaan voornamelijk uit SBR (Styrene Butadiene Rubber) en EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer). Deze rubber soorten worden vaak in korrel, vlok of vezel vorm samengeperst en gebonden met een hoogwaardige PUR (polyurethaan) binder. Vaak worden SBR korrels gecombineerd met gekleurde EPDM vlokken dit zorgt voor een frissere look. SBR is voordelig, slijtvast en duurzaam er zitten echter limitatie aan ten aanzien van kleur. EPDM is daarnaast vrij prijzig (maar goedkoper dat bijv. TPE) maar ook in iedere kleur te verkrijgen en zeer veilig.

Rol, mat of tegel?

Dit is net als veel andere factoren met name afhankelijk van de omgeving, persoonlijke wensen en de toepassing. Zo geven de tegels met noppen erg handig bij het vakkundig dempen van contactgeluid. Teven zorgen ze ervoor dat het materiaal niet beschadigd en de ondervloer geen scheurtjes krijgen. Met rollen is het mogelijk een groot oppervlak zo snel en voordelig mogelijk te voorzien van een vloer. De dikte is hier ook afhankelijk van het gebruik. Deze passen namelijk perfect onder cardio machines. Voor krachttraining omgevingen raden wij ook dikkere 20 – 43mm tegels te gebruiken. Matten en tegels zijn erg makkelijk en zijn makkelijk weer op te bergen mits deze niet zijn vast gelijmd en een bepaalde dikte hebben (10mm). Met puzzeltegels is mogelijk makkelijk een naadloze vloer aan te leggen. Veel van onze klanten willen graag zelf hun vloer leggen en kiezen daarom voor het product dat ze zelf met gemak kunnen plaatsen. Wij begrijpen dit maar al te goed en bieden dan ook duidelijke verwerkingsvoorschriften en persoonlijk advies. Vraag gerust naar de mogelijkheden of advies betreffende onze sportschool vloeren.