Top 3 Sportvloer trends 2019 – Buiten fitnessvloeren, custom kunstgras sprinttracks & kliklaminaat

Top 3 Sportvloer trends 2019 – Buiten fitnessvloeren, custom kunstgras sprinttracks & kliklaminaat
1 maart 2019 Fitnesstegel.nl
pro f sportvloer totaal oplossing

Fitnesstegel krijgt geregeld aanvragen waar gevraagd wordt naar een totaaloplossing ten aanzien van de kantoor- & sportvloer. Steeds meer wil men hierbij variatie zien door bepaalde oppervlakken mooi te combineren. Maar ook zien wij een lichtelijke verplaatsing naar sportvloeren voor buiten toepassing. Hierbij speelt valdemping en waterdoorlatendheid/bestendigheid een stuk meer dan geluidsdemping & onderhoud. Wij hebben ons assortiment hierop zoveel mogelijk aangepast door deze uit te breiden met kunstgrastegels, sprinttracks, pvc-laminaat & buiten sporttegels. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, wij hebben veel ervaring en kennis is huis ten aanzien van sportvloeren. De afgelopen jaren hebben wij een diverse portfolio opgebouwd, wij leveren hierbij niet alleen aan sportscholen maar ook voor personal gyms, fysiopraktijken, woonruimtes en vechtsport omgevingen.

Buiten fitnessvloeren

We zien dat buiten fitness en crossfit de laatste tijd steeds populairder wordt. Lekker buiten fitnessen in de frisse buitenlucht en warme zon lokt steeds meer wensen. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal en de sportvloer bestendig is tegen de elementen. Denk bijvoorbeeld aan UV-licht, water, vorst & ongedierte (algen/insecten). Wij kunnen hiervoor specifieke opties aanbieden die uiterst bestendig zijn tegen deze invloeden en met minimaal onderhoud vele jaren er goed blijven uitzien en bovendien presteren. Een veel gevraagde optie hierbij zijn buiten (tijdelijke/seizoen) sportvloeren die voor de herfst- en wintermaanden weer snel en makkelijk op te bergen zijn. Bij buiten fitness kan men veel meer ten aanzien van hoogte, hierbij vergeet men vaak rekening te houden met de wettelijk voorgeschreven valhoogte bescherming (HIC-waardes). Wij kunnen hierbij meedenken ten aanzien van advies of valtegels. Optioneel kunnen we ook kijken naar kunstgras opties of anti-vegetatie rubber om de buitensport locatie onderhoud technisch te optimaliseren.

Kunstgras of custom sprinttracks voor binnen

De vorige jaren keken we bij sportvloer variatie altijd naar complete vloeren (op rol) met robuuste tegels of juist een speciale ondervloer. Dit deden we meer vanuit een toepassing gericht standpunt, voor de omgevingen waar bijvoorbeeld veel krachttraining werd beoefend boden wij standaard altijd tegels aan. Nu hebben we gemerkt dat men graag meer variatie wenst in plaats van een uniforme vloer. Met name indoor kunsgras of een custom logo of sprintrack zijn erg populair geworden. Belangrijk bij kunstgras is dat het bestendig moet zijn tegen frequente zware belastingen en geen infill behoeft (dit zorgt namelijk voor veel rotzooi en extra onderhoudskosten). Zo moet men er gemakkelijk met een power sled meerdere malen overheen kunnen zonder dat de “grassprietjes” uit de ondergrond wordt getrokken. Wij hebben hier speciale kunstgras tegels en opties voor die twee- tot driemaal zijn getuft en moeilijk loslaten. Met een kunstgras oppervlak indoor creëert men in de sportschool een meer “natuurlijk” ogende omgeving. Met custom sprintracks en rubberbewerking (stickers of in gefreesd) personaliseert men de sportomgeving meer en creëert een professionelere uitstraling.

Klik laminaat voor sporttoepassingen en als kantoor- & loopoppervlak.

Vaak krijgen wij de vraag of wij ook vloeren kunnen leveren voor de bijhorende kantoren, de loopoppervlakken of dans/sportomgevingen waar men veel aan ritmische sportoefeningen doet (zoals bijv. zumba). Wij hebben hiervoor speciale klik-laminaat oplossingen in het assortiment opgenomen. Deze oplossingen hebben standaard een hoge slijtvastheid, veilige brandklasse en zijn erg makkelijk in montage en onderhoud. Zo hebben wij voor ritmische sporten een uitvoering met daaronder een extra dempende kurk onderlaag. Dit zorgt voor minder geluidsoverlast en zorgt voor een blijvend comfortabel oppervlak. Met deze toevoeging geven wij sportscholen de optie zelf in redelijk korte termijn een nette vloer te realiseren die natuurlijk oogt die nauwelijks slijt en hygiënisch (zweet & geur trekt niet in het materiaal) blijft. Rubber is niet geschikt voor deze toepassing, mits er een additionele coating op is aangepast. Dit komt omdat rubber van nature erg stroef is, dit zorgt bij abrupte snelle bewegingen blessure verhogend. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

 

 

Over fitnesstegel.nl

Wij leveren via onze webshop gestandaardiseerde oplossingen waarmee men zelf simpel en snel een mooie sportvloer kan realiseren. Wij hebben een groot deel van de webshop producten liggen en kunnen deze vaak binnen 36 uur uitleveren. Vaak krijgen wij echter aanvragen van klanten om een totaaloplossing aan te bieden, hier kunnen wij ook aan voldoen. Via onze hoofdonderneming Fiberplast haar Envirosport sportvloeren assortiment kunnen wij vaak met iedere budget wel uit de voeten. Vraag ons daarom gerust naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Op aanvraag kunnen wij natuurlijk ook documentatie en staaltjes naar u opsturen.

 

 

fitnesstegel logo