Veelgestelde vragen

Waarom kopen bij fitnesstegel.nl?

Bij ons kunt u terecht als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige sportvloer. Of u nou een rubber vloer zoekt voor in een sportschool, fysiopraktijk of gewoon de garage of zolder. Wij bieden u een toegankelijke en veilige winkelomgeving aan. Bekijk onze Kiyoh beoordelingen hier.

Is het mogelijk zakelijk te bestellen?

Dat is zeker mogelijk, wij verwerken bijna alle aanvragen binnen een werkdag. Stuur het gerust naar ons info adres, voeg indien mogelijk, een tekening of plattegrond bij.

Wat zijn jullie levertijden?

Voorradige producten kunnen wij op werkdagen in de meeste gevallen binnen 36 uur uitleveren. Als dit niet het geval is, zullen wij u hiervan op de hoogste stellen en moet u rekenen op levertijden van 2 tot 5 werkweken. Indien gewenst kunnen wij een vergelijkbaar alternatief aanbieden dat wellicht wel op korte termijn leverbaar is.

Wat is het verschil tussen de class 5 & class 20?

Het verschil is voornamelijk esthetisch, de verhouding EPDM en SBR zijn alleen anders. Zo heeft de class 5 slechts 5% vlokken terwijl de class 20 er 20% heeft. Gezien EPDM duurder is dan SBR is de class 20 ook iets duurder in aanschaf. Het verschil kunt u goed in de volgende afbeelding zien:

kleurverschil class 5 & 20

Leveren jullie ook in België?

Maar natuurlijk! Onze hoofdonderneming Fiberplast Circulair opereert al een lange tijd in België. Fitnesstegel is daarom natuurlijk ook van de partij in België. Vraag gerust naar de mogelijkheden t.a.v de btw en intercommunitair leveren.

Waar bestaat jullie materiaal uit?

Alle gebruikte grondstoffen in onze fitness vloeroplossingen zijn van gerecyclede afkomst. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze Urban Mix oplossingen, deze bestaan voornamelijk uit EPDM afkomstig van gerecyclede wasmachine slangen. Al het materiaal is van West-Europese afkomst en is veilig ten aanzien van schadelijke stoffen zoals zware metalen, pak’s en carbon black. Indien gewenst kunnen wij de bijhorende testrapporten overhandigen die dit bevestigen. Na gebruik zijn onze producten weer volledig recyclebaar!

Hoe moet ik jullie materiaal toepassen?

Dit is afhankelijk van het type product dat u uitkiest. Op onze documentatiepagina kunt u meer informatie vinden betreffende verwerking en onderhoud. Veel van onze producten, zoals de crossfittegels, zijn in gesloten verband log te leggen. Dunne vloeren raden aan te verlijmen met een vezelhoudende dispersielijm.

Hoe zit het met onderhoud?

SBR & EPDM rubber behoeft weinig onderhoud gezien het materiaal bijna niet vergaat en erg slijtvast is. Wel raden aan het sportoppervlak af en toe aan met een neutraal sopje en een dweil te reinigen i.v.m. hygiëne. De outdoortegels kunt u middels een stomer goed schoon krijgen. Vraag ons gerust om advies omtrent dit onderwerp of raadpleeg de onderhoudsvoorschriften.

Welke betaalmogelijkheden hebben jullie?

Wij bieden onze klanten een veelvoud van veilige betaalmogelijkheden aan. Wij hebben hierbij natuurlijk ook gedacht aan onze Zuiderburen waar Bancontact nogal veel gebruikt wordt. Een volledig overzicht kunt u hier vinden:

Kan ik ook een offerte aanvragen?

Dat is mogelijk, zeker als het een vrij groot oppervlak betreft (100m2+) of juist een maatwerk oplossing wenst. Wij kunnen vaak verschillende oplossingen aanbieden. Op offerte aanvragen reageren wij meestal binnen een werkdag. Om ons een hoop correspondentie te besparen raden wij eerst wel aan zoveel mogelijk project specificaties en wensen (bijv. totaal m2, type sport & indoor/outdoor) door te geven.

Ik weet niet zeker wat ik moet hebben, wat raden jullie aan qua diktes?

Dat is een lastige.. Om u een goede indicatie te kunnen geven raden wij aan de bijhorende documentatie grondig door te lezen of contact met ons op te nemen. Het is deels afhankelijk van het totale gebruik, toepassing en de te verrichten oefeningen. Factoren als slijtage, gebouwbescherming, valbescherming, geluiddemping & krachtopbouw spelen hierbij een belangrijke rol. Stuur ons gerust een mail hierover.

Hebben jullie ook referenties?

Maar natuurlijk! Wij hebben op onze portfoliopagina al diverse mooie referenties geplaatst. Dit omvat slechts een handvol van onze referentieprojecten en indien u een bezoek of sample wenst kunt u het beste eerst contact met ons opnemen. Tevens zien wij ook graag foto’s van uw project tegemoet!

Is jullie website wel veilig?

Wij doen er natuurlijk alles aan om een betrouwbare en veilige online winkelomgeving te creëren. Zo hebben wij onze website al met een https certificaat beveiligd en gehost op een extra veilige en snelle vps. Tevens gebruiken wij alleen veilige betaalmethodes van betrouwbare PSP.

Ik wil graag maatwerk, wat moet ik hiervoor doen?

Hiervoor kunt u het beste contact opnemen middels ons contactformulier. Geef hierbij zoveel mogelijk informatie over het project zoals de beoefende sporten, de bestaande vloer en maatwerk wensen. Wij kunnen u hierbij persoonlijk advies geven en assisteren bij het maken van de beste keuze ten aanzien van het budget, de ruimte of de toepassing. Wij hebben een wereld aan kennis en ervaring in huis ten aanzien van maatwerk sportomgevingen. Geen wens is hierbij te gek; kunstgras vlakken, mega logo’s of juist een ultra dempende ondervloer. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@fitnesstegel.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.