Veelgestelde vragen

Waarom kopen bij fitnesstegel.nl?

Bij ons kunt u terecht voor kwalitatief hoogwaardige sportvloeren die u bijna nergens anders kunt vinden. Of u nou een professionele rubber vloer zoekt voor een sportschool, personal gym of in uw garage. Tevens bieden wij u natuurlijk een gestroomlijnde en veilige winkelomgeving. Bekijk onze Kiyoh beoordelingen hier.

Is het mogelijk zakelijk te bestellen?

Dat is mogelijk, wij werken eraan om op korte termijn een speciale zakelijk log-in te lanceren. Hier kunnen bedrijven of mensen met een kvk nummer registreren om tegen gereduceerde prijzen in bulk in te kopen.

Wij zijn jullie levertijden?

Voorradige producten kunnen wij op werkdagen in de meeste gevallen binnen 36 uur leveren. Als dit niet het geval is, zullen wij u hiervan op de hoogste stellen en moet u rekenen op levertijden van maximaal 3 weken. Indien gewenst kunnen wij  een vergelijkbaar alternatief aanbieden die wellicht wel op korte termijn te leveren is.

Leveren jullie ook in België?

Maar natuurlijk! Onze hoofdonderneming Ruplast opereert al een lange tijd in België. Fitnesstegel is daarom ook van de partij in België. Vraag gerust naar de mogelijkheden t.a.v de btw en intercommunitair leveren.

Waar bestaat jullie materiaal uit?

Alle gebruikte materialen in onze fitness producten zijn van gerecyclede afkomst. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze Urban Mix producten, deze bestaan namelijk volledig uit gerecycled EPDM afkomstig van wasmachine slangen. Al het materiaal is van West-Europese afkomst en is arm ten aanzien van schadelijke stoffen zoals zware metalen, pak’s en carbon black. Indien gewenst kunnen wij natuurlijk ook de bijhorende testresultaten overhandigen. Na gebruik zijn onze producten natuurlijk volledig recyclebaar!

Hoe moet ik jullie materiaal toepassen?

Dit is natuurlijk deels afhankelijk van het type product dat u uitkiest. Op onze documentatiepagina kunt u meer informatie vinden betreffende de verwerking en het benodigde onderhoud. Veel van onze producten, zoals de crossfittegels, zijn los te leggen mits dit in gesloten verband is. Voor de dunne materialen raden wij aan deze te verlijmen met de voorgestelde lijm. U staat natuurlijk ook vrij uw eigen lijm hiervoor uit te kiezen. Hierbij kunnen wij echter niks garanderen.

Hoe zit het met onderhoud?

SBR & EPDM rubber behoeft vrijwel geen onderhoud gezien het materiaal bijna niet vergaat. Wel raden wij natuurlijk aan af en toe aan met een neutraal sopje en een dweil het oppervlak te reinigen i.v.m. hygiëne. Voor de outdoortegels in open omgevingen kunt het middels een stomer goed schoon krijgen. Vraag ons gerust om advies omtrent dit onderwerp of raadpleeg de onderhoudsvoorschriften.

Welke betaalmogelijkheden hebben jullie?

Wij bieden onze klanten een veelvoud van veilige betaalmogelijkheden aan. Wij hebben hierbij natuurlijk ook gedacht aan onze Zuiderburen waar Bancontact nogal veel gebruikt wordt. Een volledig overzicht kunt u hier vinden:

Kan ik ook een offerte aanvragen?

Dat is mogelijk, vooral als u bijvoorbeeld een vrij groot oppervlak moet voorzien van een sportvloer of juist een maatwerk uitvoering wenst. Wij kunnen hiervoor verschillende oplossingen bieden. Vaak reageren wij zelfs binnen een week. Om ons een hoop correspondentie te besparen raden wij eerst wel aan zoveel mogelijk project specificaties (bijv. totaal m2, type sport & indoor/outdoor) door te geven. Daarnaast natuurlijk ook de gewenste kleuren, diktes en uitvoeringen. Bij ieder productpagina vindt u een offerteaanvraag knop.

Is jullie materiaal ook duurzaam?

Wij leveren alleen producten van gerecyclede afkomst die na gebruik volledig recyclebaar zijn en natuurlijk een zeer lange levensduur hebben. Wij kunnen onze producten daarom niet alleen duurzaam noemen, maar ook levensloopbestendig & circulair. Wij zijn hier natuurlijk erg trots op!

Ik weet niet zeker wat ik moet hebben, wat raden jullie aan qua diktes?

Dat is een moeilijke… Om uw een goede indicatie te geven raden wij aan om onze documentatie door te lezen of contact met ons op te nemen. Dit is namelijk deel afhankelijk van het volumieke gebruik en de te verrichten oefeningen in die omgeving. Factoren als slijtage, gebouwbescherming, valbescherming, geluiddemping & krachtopbouw spelen hierbij een rol.  De snelste manier hiervoor is middels onze webchat of de telefoon. Een bericht via ons contactformulier kan natuurlijk ook.

Hebben jullie ook referenties?

Maar natuurlijk! Wij hebben op onze portfoliopagina al diverse mooie referenties geplaatst. Dit omvat natuurlijk slechts een kleine selectie en indien uw een bezoek of een sample wenst kunt u het beste eerst contact met ons opnemen. Indien u al materiaal van ons product heeft toegepast en hiervan mooie foto’s beschikt willen wij ze graag toevoegen aan onze portfolio!

Is jullie website wel veilig?

Wij doen er natuurlijk alles aan om een zo’n betrouwbare en veilige online winkelomgeving te creëren. Zo hebben wij onze website al met een https certificaat beveiligd en gehost op een extra veilige vps. Tevens gebruiken wij alleen veilige betaalmethodes van gerenommeerde providers.

Ik wil graag maatwerk, wat moet ik hiervoor doen?

Hiervoor kunt u het beste contact opnemen middels ons contact formulier. Geef hierbij zoveel mogelijk informatie over het project zoals de beoefende sporten, de bestaande ondervloer en derde wensen. Wij kunnen u hierbij persoonlijk advies geven en u assisteren bij het maken van de beste keuze ten aanzien van uw budget, ruimte en toepassing. Wij hebben een wereld van kennis en ervaring in huis ten aanzien van maatwerk oplossingen voor sportomgevingen. Geen wens is hierbij te gek; kunstgras vlakken, mega logo’s of juist ultra dempende ondervloeren. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Klachten

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@fitnesstegel.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.