Voordelen van puzzeltegels bij het realiseren van een sportvloer

Voordelen van puzzeltegels bij het realiseren van een sportvloer
5 juni 2018 Fitnesstegel.nl

Het gemak van puzzeltegels bij het realiseren van een sportvloer

Fitnesstegel.nl heeft momenteel 4 verschillende uitvoeringen puzzeltegel in haar assortiment; deepblack (100% SBR), class 5 (5% EPDM, 95% SBR), class 20 (20% EPDM, 80% SBR) en de Urban Mix (100% EPDM). Deze zijn ieder in afmetingen van 600×600 of 1000×1000 en diverse diktes (6, 8, & 10 mm) leverbaar. Deze puzzelmatten geven vrijwel iedereen de mogelijkheid om zelf makkelijk en snel zijn eigen sportvloer te realiseren die erg lang mee gaat. In deze blog post behandelen we enkele kernpunten die komen kijken bij het verwerken van rubber sportvloer puzzelmatten van fitnesstegel.nl.

Kleine opsomming van voordelen:

  • Makkelijk en snel te verwerken
  • Vormen een mooi samenhangend geheel
  • Na inloopperiode vrijwel naadloos

Let op het puntje

Wij kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken! De tegels hebben wel degelijk een bover- & onderkant. Het “puntje” identificeert hierbij de bovenkant van het materiaal. Als de tegels worden versneden is het aan te raden de onderkant te markeren met een stift.

De naden verdwijnen na de inloopperiode

Dit is grotendeels afhankelijk van de vloersamenstelling, omgeving relaterende factoren en de algemene intensiviteit van gebruik. Over tijd zullen de naden niet tot nauwelijks zichtbaar zijn.

Laat het materiaal acclimatiseren

Laat voor plaatsing het materiaal minimaal 24 uur acclimatiseren. Dit wordt sterk aangeraden, het materiaal moet niet te warm of koud zijn bij plaatsing. Dit ziet u anders terug in de vorm van te grote naden die zichtbaar blijven. Het materiaal moet strak tegen de muren worden aangelegd.

Snij de eerste tegel(s) in vieren en verspreid deze in de hoeken

Plaats deze in de hoek, begin vervolgens in de achterste hoek met halve tegels snijden om de eerste randaansluiting te realiseren. Vergeet niet de zijkanten van de gesneden delen te markeren zodat de vleug van het materiaal in dezelfde legrichting komt te liggen!

Verschuivingen tegengaan

Hoewel het materiaal van nature erg stroef is raden wij aan de matten goed vast te zetten. Dit kan via verlijming, dubbelzijdig plakband of verlegging in gesloten vorm. Voor los verleggen in gesloten vorm raden wij aan tegels van minimaal 10 mm te gebruiken.

Optionele ondervloer

Voor omgevingen waar intensief wordt getraind met gewichten is het aan te raden een additionele ondervloer aan te leggen. Dit is vooral een pre voor sportomgevingen gelegen op een bovenverdiepingen in stedelijke omgevingen.

Additionele toplaag

Het is mogelijk een toplaag op het materiaal aan te brengen zoals een PUR-veredeling. Deze laag zorgt ervoor dat voetafdrukken van buitenschoenen minder snel zichtbaar zijn, maakt onderhoud minder moeilijk is en verlengt is veel gevallen de algemene levensduur. Het enige nadeel is vaak dat de vloer ook iets gladder wordt. Betreedt na de oplevering van de toplaag de vloer minimaal 16 uur niet.

Verlijmen

Hanteer de instructies van de lijmproducent goed, breng de lijm aan met een fijne lijmkam 3 onder een hoek van 45 graden aan. Bij vol verlijming is het aan te raden 180-380 gram per m2 dispersielijm aan te brengen.

Waarom de rubber puzzeltegels van fitnesstegel?

Onze puzzeltegels zijn uiterst slijtvast, zeer dempend en veilig te noemen. Zo zijn ze getest op diverse factoren ten aanzien van de menselijke gezondheid en milieu. Het materiaal is bijvoorbeeld zeer arm of zelfs volledig vrij van schadelijke PAK’s, carbon black & zware metalen. Na gebruik kan het materiaal ook gewoon bij het huishoudelijk afval en is het volledig recyclebaar.